De praktijk is gericht op onderzoek en behandeling van kinderen en jongeren tot 23 jaar. Onderzoek en behandeling van zeer jonge kinderen is ook mogelijk. Gesprekken met ouders kunnen vaak aan huis of op school plaats vinden. Onderzoek en behandeling van kleuters vindt vooral plaats op de school.

Na intake wordt samen met ouders bepaald of onderzoek en behandeling zal volgen. Binnen twee weken na aanmelding wordt de behandeling gestart. Bij een wachttijd langer dan twee weken wordt doorverwezen naar een andere behandelaar van het AKJ-netwerk (Alphense Kinder- en Jeugdpsychologen). Na het onderzoek vindt samen met de ouders overleg plaats over de te volgen behandeling. School en andere opvoeders worden hier ook vaak bij betrokken.

De eerste contact informatie wordt door mij verzameld en clienten wordt gevraagd naar hun wensen. Clienten gaven aan een wachttijd van langer dan 10 dagen niet acceptabel te vinden. De wachttijd is beperkt het afgelopen jaar door de intake eerder te laten plaatsvinden door openstelling in de avonduren.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen zodat u binnen vier na uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgverzekeraar en zorgaanbieders gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Wachttijd op 1 maart 2019: 1 week eerste intake, 2 weken daarna behandeling.

Om het kwaliteitsstatuut GGZ van de praktijk te bekijken klik hier.

Onderzoek

Behandeling

Volwassenen

Doorverwijzing

Kosten

Behandeleffecten en cliëntervaringen